Tummaa Tattaria – Hävikistä hyvikiksi

Proteiini- ja kuitupitoinen tumma tattarirouhe on jauhotuotannon sivutuotevirrasta syntynyttä mukavasti maistuvaa hyvikkiä. Hävikin muuttaminen hyvikiksi ei kuitenkaan ollut ainut syy, miksi valitsimme tattarin Spoothien pohjaksi. Jatka lukemista ja ota selvää lopuista syistämme!

Tattari – yksi eko­lo­gi­sim­mis­ta vil­je­ly­kas­veis­ta

Tattari on viljelykasvien supersankari. Se nimittäin pärjää köyhässä maaperässä ja irrottaa maahan sitoutunutta fosforia, kasvien energian lähdettä. Tattari on myös tärkeä osa pölyttäjien elämää. Kauniisti ja runsaasti kukkiva tattari on kuitenkin yhtä riippuvainen pölyttäjien työstä kuin ne ovat tattarista.

Syksyn lähestyessä tattari vaihtaa väriään vihreästä tummanpunaiseen ja vaaleanpunaiset kukat muuttuvat siemeniksi eli pähkylöiksi. Tämä pähkylä sisältää kaikkia ihmiselle tärkeitä aminohappoja, mutta erityisesti lysiiniä tattari sisältää runsaasti. Lisäksi tämä superruoka sisältää esimerkiksi kalsiumia, rautaa, kaliumia ja magnesiumia.

Tattari on luonnostaan gluteeniton ja tunnetaan persoonallisesta maustaan

Tattari kuuluu monen gluteenittoman ruokavalioon kauran ohella. Tattari on proteiinipitoinen ja sisältää hyviä rasvoja. Tattarin maku on melko voimakas ja jakaa mielipiteitä. Osa ei maista sitä laisinkaan, kun taas toiset huomaavat heti pienenkin määrän.

Spoothiessa käytettävästä Tummasta tattarirouheesta puuttuu voimakas tattarin maun aiheuttaja mikä tekee siitä ainutlaatuisen raaka-aineen myös tästäkin näkökulmasta. Unohtamatta tietenkään rikkaita makuja – puolukkaa ja omena & kanelia!