Spoothien tarina – muutimme hävikin hyvikiksi

Ei hä­vik­ki­tat­ta­ria kauriille, vaan hy­vik­ki­tat­ta­ria ihmisille!

Metsäkauris

Me täällä Virtasalmen kylässä pidämme hyvää huolta toisistamme, myös eläimistä. Paikalliset kauriit ovat saaneet syödäkseen Virtasalmen Viljatuotteen myllyn tummaa hävikkinä syntyvää tattarirouhetta, puolukoita ja muita marjoja sekä omenoita. Arvatenkin niistä on tullut hyvin onnellisia ja hyvinvoivia – vähän liiankin hyvinvoivia.

Kehitimme hävikkitattarista välipalan, joka pitää huolen ihmisistä

Onnelliset kauriit saivat meidät pohtimaan, voisiko ravintorikkaasta hävikkitattarista tehdä hyvikkiä ihmisille ja samalla ratkaista kestävämmän ruokatuotannon haasteita. Jotain luonnollisen vegaanista ja gluteenitonta, joka tekisi yhtä hyvän olon ihmisille kuin paikalliselle kauriskannalle.

Palkittu kasvipohjainen hyvikkitattarivälipala, pistää vatsat ja maailman parempaan balanssiin.

Ja niin syntyi Spoothie! Vatsoja hellivä, ravinteikas ja runsaasti marjoja sekä hedelmiä sisältävä hapatettu tattarivälipala, jota ei todellakaan tarjoilla virtasalmelaisille kauriille. Runsaasti pehmeän puolukkainen tai pirteästi omenainen Spoothie saa sinut kirmaamaan niityillä, nauttimaan olostasi kuin onnellinen metsäkauris. Se saa vatsasi hyrisemään tyytyväisenä ja aivosi iloitsemaan energisinä. Se ravitsee kotimaisen tattarin voimalla, vaan ei turruta liialla proteiinilla. Twistaa tai tuunaa ja nauti itsesi positiiviseen balanssiin luonnollisilla proteiineilla, kuiduilla ja mineraaleilla.

Tiesitkö muuten että Spoothien voitti Free From Functional Food & Health Ingredients Expo messujen vuoden tuote palkinnon 2022 ja on saatavilla syksyllä 2022 kauppojen kylmäaltaista.

Millaiset arvot, sellainen Spoothie

Tattaripelto

Kun muut vielä miettivät me toimimme vähentääksemme kotimaisen ruokatuotannon hävikkiä. Meille arvot eivät ole sanahelinää vaan hyvikkitekoja.

Maista kunnolla kotimaista.

Kotimainen ruoka on parhaimmillaan rehellistä, autenttista ja puhdasta kuten Suomi ja suomalaiset. Kun tuntee niin omat pellot ja maassa kasvavat marjat ja ainekset, niistä on mukava tehdä maistuvia ja elämää helpottavia herkkuja naapureille ja kylän miehille.

Hyvää ja hävikitöntä ruokaa.

Tattari on yksi ekologisimmista viljelykasveista. Ravintorikkaalla jauhotuotannon ylijäämärouheella ei kannata ruokkia kauriita vaan se kannattaa hyödyntää ja tehdä siitä hyvää ravinteikasta kasvipohjaista ruokaa ihmisille.

Terveellistä sen olla pitää.

Ruoka on yksi tärkeimpiä terveyttä ylläpitäviä keinoja. Ravintorikas ja terveyttä edistävä ruoka kuuluu kaikille ruokavaliosta ja allergioista riippumatta. Kun kuidut, proteiinit ja mineraalit saadaan luonnollisessa ja turvallisessa muodossa, ei ruuassa tarvita turhia lisäaineita.

Virtasalmen Viljatuote

Virtasalmen Viljatuote Oy on valmistanut gluteenittomia myllytuotteita vuodesta 1995 alkaen. Suomalaisella työllä haluamme tuottaa puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista maistuvia tuotteita asiakkaillemme. Kaikki tuotantotilamme ovat vain gluteenittomien tuotteiden valmistukseen ja kaikki tuotteemme ovat luonnostaan gluteenittomia emmekä käytä lainkaan säilöntä- tai lisäaineita. Voit tutustua myllyn tuotteisiimme ja gluteenittomien jauhojen verkkokauppaamme täällä.  https://www.virtasalmenviljatuote.fi/